Nipa Facebook NIPA LinkedIn
ruimteakoestiek

ruimteakoestiek

Gebruikers van een ruimte in een woning, café, restaurant, sportzaal of -hal, kantine of kantoor waarvan de ruimteakoestiek niet in orde is klagen over een hoog geluidniveau en slechte verstaanbaarheid. Dit wordt onder andere veroorzaakt door een te lange nagalmtijd; bij een groot volume en veel harde materialen worden geluiden gereflecteerd met als gevolg dat iedereen harder gaat spreken om zich verstaanbaar te maken. Het geluidniveau in de ruimte gaat omhoog en de verstaanbaarheid wordt nog slechter. Wanneer werknemers structureel wordt blootgesteld aan deze omstandigheden kan dit zorgen voor vermoeidheid en stress, waardoor het ziekteverzuim van toe kan nemen.

Om deze galm te voorkomen of te verhelpen moet er voldoende geluidsadsorptie in de ruimte aanwezig zijn. Er is een ruim aanbod van absorberende materialen zoals steenwol, strak afgewerkt spuitpleister, panelen, zware gordijnen, schilderijen op een absorberend materiaal.  Met goede materialen op de juiste plaats is de nagalmtijd te sturen in de juiste waarden met een akoestisch prettige ruimte als resultaat.

Wij kunnen in een bestaande situatie voor u deze nagalmmeting uitvoeren. In een nieuwe, nog niet bestaande situatie kan aan de hand van een prognoseberekening de galm worden bepaald. We brengen daarna een advies uit over hoe deze terug te dringen zodat de ruimteakoestiek verbeterd.

Neem voor meer informatie contact met ons op. Klik hier voor onze contactpagina !